Hari Poter

10 najboljih filmova Toma Feltona, a da nisu Hari Poter

tom felton

Tom Felton jeste najpoznatiji po ulozi Draka Melfoja u Hari Poter filmovima, ali ovaj britanski glumac ima još mnogo značajnih uloga.

felton tom

Svako zna Toma Feltona po njegovoj ulozi vitkog Draka Melfoja iz Hari Poter franšize. I to je okej jer je fantastično odigrao ulogu. Ipak, igrao je i druge uloge i većina je veoma dobra.

Po IMDb-u, Felton ima 46 glumačkih uloga, od kojih su 8 iz Hari Poter filmova. Uloge variraju po kvalitetu, ali tu smo mi da odvojimo žito od kukolja. Predstavljamo vam 10 najboljih uloga Toma Feltona, a da nisu iz Hari Poter serijala, po mišljenju IMDb-a.

10. FEED (2017)-6,2

tom felton feed

Uloga u filmu Feed je jedna od Feltonovih novijih uloga, film je objavljen 2017. godine. Felton i Trojan Belisario (Troian Bellisario) glume telepatski povezane blizance. Ovaj film nije naročito poznat, ali je dobio veoma pristojne kritike od onih koji su ga pogledali. Čini se da su se ljudi povezali s temama filma i smatraju da je prikaz poremećaja u ishrani u filmu vrlo realan i zabrinjavajući. Ukoliko ste fanovi Toma Feltona, pogledajte ovaj film.

9. RISEN (2016)-6,3

tom felton risen

Risen je verovatno jedna od poznatijih Feltonovih uloga. Film priča intrigantnu biblijsku priču o vaskrsenju. Felton glumi Lucijusa, pomoćnika Klavijusa, kojeg igra Džozef Fajns (Joseph Fiennes). Njihov zadatak je da pronađu telo Isusa Hrista kako bi sprečili ustanak u Jerusalimu. Srž filma je veoma zanimljiva, a uloge svakako vredne gledanja. Samo nemojte očekivati ništa slično Stradanju Hristovom, inače ćete se razočarati.

8. AGAINST THE SUN (2014)-6,5

against the sun tom felton

Biografska drama zasnovana na istinitoj priči o Drugom svetskom ratu. Glumačka ekipa je relativno mala, čine je Tom Felton, Džejk Abel (Jake Abel) i Garet Dilahant (Gareth Dillahunt). Njih trojica su vazduhoplovci Američke mornarice koji su oboreni i nasukani u Južnom Pacifiku. Ova priča je o preživljavanju, ali se svodi na prikazivanje srca likova. Da nije dobrih uloga, ovo bi bila kliše priča o preživljavanju, a osim nekih posebno loših vizuelnih efekata, mnogo toga je za preporučiti u ovom filmu.

7. OPHELIA (2018)-6,7

felton ophelia

Tom Felton izgleda voli uloge u istorijskim filmovima. Ofelija ima vrlo interesantan koncept, pošto prikazuje Šekspirovog Hamleta iz Ofelijine perspektive. Ofeliju igra zvezda filma Ratovi zvezda, Dejzi Rajdli (Daisy Ridley), a Felton igra Ofelijinog brata, Laerta. Neke kritike smatraju ovaj film ponovnim prikazivanjem jedne od najboljih predstava svih vremena, dok drugi smatraju da je ugodno i maštovito prepričavanje ovog klasika.

6. FROM THE ROUGH (2013)-6,7

tom felton from the rough

Svega nekolicina je pogledala ovaj film, sudeći po manje od 1000 pregleda na IMDb-u. Ali, oni koji su film pogledali, sudeći po dobroj oceni, uživali su. Film je snimljen po istinitoj priči o Katani Starks (Catana Starks), prvoj ženi koja je vodila mušku golf ekipu na koledžu. Katanu igra glumica Taradži Henson (Taraji Henson), a Felton igra neučtivog Edvarda. Ovo je mala biografija, iako nije na nivou Sećanja na Titane, svakako zaslužuje više pregleda, pogotovo ako ste ljubitelj istorije sporta na koledžima.

5. ANNA AND THE KING (1999)-6,7

anna and the king tom felton

Veoma poseban film u Feltonovoj filmografiji, objavljen je pre prvog dela Harija Potera, 1999. godine. U ulozi Ane Leonavens (Anna Leonowens) je Džodi Foster (Jodie Foster), profesorice Engleskog jezika koja je predavala ženama i deci sijamskog kralja Mongkuta. Ova priča vam je verovatno poznata iz filma Kralj i ja (King and me). Tada 12-godišnjak, Tom Felton igra  Aninog sina Luisa. Film svakako nije sjajan kao Kralj i ja, ali je vrlo dobra filmska adaptacija.

4. A UNITED KINGDOM (2016)-6,8

united kingdom tom felton

Tom Felton nema veliku ulogu u ovom filmu, ali svakako zalužuje gledanje. Ovo je biografska drama o nasledniku Bocvane kojeg igra David Ojelovo (David Oyelowo) i njegovoj ženi Rut Vilijams Kama (Ruth Williams Khama) koju igra Rozamund Pajk (Rosamund Pike). Njihov međurasni odnos pokazao se vrlo kontroverznim i pokrenuo političku i diplomatsku vatru. Ovo je moćan film koji je zabavan isto koliko je važan i neophodan.

3. MEGAN LEAVEY (2017)-7,1

tom felton megan

Naizgled neuhvatljivu ocenu 7, probija film Megan Livaj, još jedna biografska drama. Ulogu Megan Livaj tumači Kejt Mara (Kate Mara), koja je mornarički kaplar i rukovodilac policijskim psom. Livaj i njen pas Reks sačuvali su mnoge živote u toku svog služenja u Iraku. Oboje su povređeni u eksploziji i Livaj dobija nagradu Ljubičasto srce za svoj doprinos i žrtvu. Film je poznat po istinitoj priči koja topi srca, dobrim ulogama i emocionalnoj zrelosti. Ovo nije tipičan vojni film, ali ga to samo čini boljim.

2. BELLE (2013)-7,3

belle tom felton

Tom Felton ima dara za igranje mangupa. Ponovo igra jednog u filmu Bel, istorijskoj drami koja se odnosi na život britanske naslednice, Dido Elizabet Bel (Dido Elizabeth Belle). Bel je rođena u zarobljeništvu, ali je brzo otkrila da je član Kraljevske porodice kada je njen otac, član Kraljevske mornarice, Džon Lindsi (John Lindsay), vratio u Englesku 1765. godine. Iako je potpuno izmišljen, film je izuzetno zanimljiva drama. Felton igra Džejmsa Ešvorda, čoveka koji pokazuje prezir prema Belinom nasleđu mešovitih rasa.

1. RISE OF THE PLANET OF THE APES (2011)-7,6

planet of the apes felton tom

Što se tiče Feltonovih uloga, posle Draka Melfoja, ne postoji veća od ove u filmu Planeta majmuna. Ovo je prvi deo trilogije u kojoj Džejms Franko (James Franco) glumi naučnika koji se vezuje za Cezara, majmuna za eksperimente. Felton igra Dodža Lendona, nasilnog čuvara životinja. Pogađate, Felton je opet mangup… Odmah po objavljivanju, film je dobio visoke ocene i smatra se jednom od najboljih trilogija našeg vremena.

 

Jelena
Jelena radi kao Neizrecivi u Odseku za misterije u Ministarstvu magije i čuva najveće tajne magijskog sveta. Pripada kući Sliterin i proučava Nemušti jezik. U slobodno vreme voli da proba razna Krem piva i da obilazi škole magije širom sveta. Ponosni je vlasnik Pigmejske pufne po imenu Kleopatra.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter