Fantastične zveriHari Poter

Hari Poter: 10 spin-off opcija posle završetka franšize ‘Fantastične zveri’

Nakon Fantastičnih zveri, Wizarding World-u će biti potreban sasvim novi serijal ukoliko želi da nastavi sa širenjem franšize o Hari Poteru. Budući da je Hari Poter serijal završen, a Fantastične zveri imaju još tri nastavka, Warner Bros. će morati da potraži novu Wizarding world franšizu.  Iako još uvek nema jasnih ideja, zbog toga što je serijal filmova i knjiga veliki, teško da će čarobnjački svet ostati da miruje posle Fantastičnih zveri. 

Iako studio potencijalno postavlja filmsku franšizu koristeći nadolazeću video igru Hogwarts Legacy, postoji nekoliko drugih puteva kojima bi serijali mogli krenuti na velikom platnu. Ove ideje mogu izroditi potpuno nove svetove magije koja će se dopasti i starim i novim fanovima.

10. Pripovesti Barda Bidla

Pripovesti Barda Bidla je zbirka priča u čarobnjačkom svetu koje su navodno izmišljene, ali je ipak dokazano da su se neke od njih i dogodile. Naime, tajanstvene i pomalo zbunjujuće Relikvije smrti su zastupljene u priči poznatoj kao Priča o tri brata, koja se pojavljuje u serijalu Hari Poter i Relikvije smrti. Dž. K. Rouling je objavila pravu verziju knjige Pripovesti Barda Bidla u kojoj se nalazi i niz drugih priča, poput Čarobnjaka i skakućućeg lonca i Vrela velike sreće. Sve ove priče mogu da obezbede Warner Bros-u kvalitetne spin-off serijale, dok se istražuju izgubljene priče o najranijim interakcijama između Normalaca i čarobnjaka.

9. Ukleto dete

Ukleto dete je veoma uspešan pozorišni komad koji se trenutno izvodi u nekoliko zemalja. Za one koji još uvek nisu mogli da vide komad uživo,  produkcija je  objavila i originalni format scenarija. Ukleto dete nastavlja priču o Hari Poteru, ali mnogo godina u budućnosti. Hari, Ron i Hermiona imaju svoju decu i priča govori o njima. Fanovi su tražili filmsku adaptaciju  kako bi se originalna glumačka ekipa vratilam, ali za sada nema najava da će se to desiti. Budući da i Ukleto dete ima nekoliko neodgovorenih pitanja, postoji veliki razlog da ovaj komad bude baš sledeći izbor za filmsku adaptaciju.

8. Kvidič kroz vekove

Kvidič kroz vekove je drugi po redu naslov Dž. K. Rouling, objavljen u humanitarne svrhe, koji  opisuje čarobnjački svet. Knjiga je povezana sa Hari Poter franšizom, ali je u potpunosti posvećena kompleksnoj istoriji sporta. Postoji veliki broj priča u knjizi koje mogu poslužiti kao spin- off serijali, uglavnom na način na koji je Warner Bros. adaptirao i Fantastične zveri i gde ih naći, bilo da je priča bazirana na najdužoj igri na svetu ili na duhovitom opisu nastanka Zlatne skrivalice (sa živom pticom). Sam nastanak kvidiča bio bi veoma uzbudljiv za gledanje i ujedno prvi film o ovom sportu u čarobnjačkom svetu.

7. Hogvorts: Istorija

Što se tiče istorije, sam Hogvorts je u tom smislu bogat što pokazuju njegovi duhovi, arhitektura i složena priča o poreklu. Hogvorts: Istorija je knjiga  koja govori o događajima i nastanku ovog velikog dvorca.

S obzirom na to da se svaki od četiri osnivača može pohvaliti svojom jedinstvenom pričom, svakako bi bilo zanimljivo vratiti se na početak Hogvortsa i istražiti kako je sve nastalo. Ovaj spin-off može da bude baziran i na sukobu osnivača – zahvaljujući zlobnoj prirodi Salazara Sliterina. Najvažnije od svega je što bi ova adaptacija koristila hogvortske lokacije koje fanovi dobro poznaju i vole.

6. Tročarobnjački turnir

Tročarobnjački turnir je sastavni deo čarobnjačkog sveta, ali je samo jednom bio pomenut u celoj Hari Poter sagi. Sigurno postoji još mnogo priča o ovom kultnom takmičenju, a samostalan film bi tome mogao doprineti.

Bilo bi intrigantno videti turnir koji je pun drame i sukoba kao što je viđeno u delu Hari Poter i Vatreni pehar. To je poznato okruženje za obožavaoce i moglo bi se posmatrati iz perspektive učenika koji nije sa Hogvortsa, već sa Akademije magije Bobatons ili Durmstrang instituta za magijsko učenje.

5. Ilvermorni

Ilvermorni je još jedna škola koja se pominjala više puta, posebno u Fantastičnim zverima. Činilo bi se vrlo prikladnim napraviti mini-sagu u okviru američke škole kako bi obožavaoci mogli upoznati nove likova i videti kako čarobnjačko učenje funkcioniše u inostranstvu.

Sve veće prisustvo Ilvermornija od trenutka njegovog nastanka sugeriše da bi on mogao imati značajniju ulogu u budućnosti franšize. Ipak, to nikada ne bi bila odgovarajuća zamena za Hogvorts, pa bi se svaka serija o ovoj instituciji morala izdvojiti kako bi se izbegla poređenja i čežnja za vraćanjem na original.

4. Ministarstvo magije

Ministarstvo magije je dom različitih odseka, ali čak i nakon skoro desetak filmova, Warner Bros. ih još uvek nije sve istražio. To se može promeniti, a žanrovi poput sitkoma ili političkog trilera su samo neke od mogućnosti.

Prirodni izbor bi bio pratiti Aurore dok se bave svojim svakodnevnim poslom – borbom protiv Mračnih čarobnjaka. Međutim, sudski sistem bi takođe bio zanimljiv, a posebno odeljenje za Normalce bi, očigledno, bilo ideaalna komedija. Mogućnosti su beskrajne, ne samo u pogledu teme, već i u pogledu žanrova koji bi se mogli koristiti za prikazivanje odseka u ministarstvu.

3. Dijagon-aleja

Dijagon-aleja dom je bezbroj različitih poslova  koji bi mogli pružiti zanimljivu priču u kojoj će publika uživati. Vizlijeve čarobnjačke ludorije bile bi izvrsna lokacija za spin-off,  budući da pokušavaju da povrate posao nakon događaja iz Hari Poter serijala.

Osim toga, postoji dosta mogućnosti za stvaranje intrigantnih priča iz ostalih prodavnica, a Probušeni kotao i Olivanders su takođe odlične lokacije. Postoji i mračna ulica poznata kao Nokturn-aleja, koja bi mogla biti savršeno mesto za pokretanje mini-serije o anti-heroju zarobljenom u zlokobnoj umetnosti. Ova lokacija odiše pripovedačkim potencijalom i bilo bi veoma dobro da Warner Bros. iskoristi svoje ogromne mogućnosti.

2. Međunarodna konfederacija čarobnjaka

Međunarodna konfederacija se pominje u okviru Tročarobnjačkog turnira i Ilvermornija. Postoji mnogo drugih zemalja koje treba istražiti, kao i njihove vlade i obrazovne sisteme.

Na primer, čarobnjačko društvo različito funkcioniše u Australiji u poređenju sa Kinom ili Nemačkom. Svuda postoje zanimljivi formati za istraživanje, a izmišljena spin-off putovanja bi vodila publiku širom čarobnjačkog sveta.

1. Alternativne radnje (različiti univerzumi istog serijala)

Putovanje kroz vreme je veoma opasna komponenta ovog fantastičnog sveta ali bi se, teoretski, mogle stvoriti alternativne radnje. Definitivno se mnogo toga može reći o konceptu koji uzima ono što obožavaoci znaju i u potpunosti ga izvrće, slično kao Marvelovo Šta ako …?

Postoji bezbroj načina za promenu toka radnje, od Voldemorove moguće pobede, preko Harijevih roditelja koji su preživeli ili možda čak i do Dambldorovog ponovnog prijateljstva sa Grindelvaldom. Animacija bi mogla biti jedan od načina za dalje istraživanje ideje, što bi filmskim stvaraocima pružilo više mogućnosti za predstavljanje magičnog  Hari Poter sveta.

Izvor: ScreenRant

0468
Kristina
Kristina radi u Ministarstvu magije, u Odseku za sprovođenje magijskih zakona kao Auror i  predaje Odbranu od mračnih veština na Hogvortsu. Svoje slobodno vreme najčešće provodi uz knjigu i šolju čaja, slušajući Celestinu Vorbek. Poslednjih godina se zalaže za apsolutnu zabranu spravljanja i upotrebe ljubavnog napitka i radi na smišljanju čini koja će moći da otkrije njegovo prisustvo u hrani ili piću.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *