Hari PoterPriče

Grifindorci koji zapravo pripadaju drugim kućama

Na prvi pogled, svaki učenik je idealan član kuće u koju je raspoređen od strane Šešira za razvrstavanje. Ali, ako bolje razmislimo, postoje i Grifindorci čije bi osobine ipak više odgovarale nekoj drugoj kući.

Persi Vizli i Sliterin

Persiju je često na prvom mestu bilo njegovo radno mesto u Ministarstvu magije, pre nego njegova porodica. Persijeva ambicioznost koja je uključivala moć i status, uticala je na njegovo ignorisanje ljubavi i pažnje koju je pružala njegova porodica, čak i onda kada je Artur Vizli zamalo nastradao.

Nevil Longbotom i Haflpaf

Iako je skoro uvek uspevao da upropasti svaki zadatak koji profesori zadaju i često je zbog toga bio kritikovan, Nevil nikada nije odustao. Uvek je umeo da ignoriše uvrede i da nastavi sa vrednim radom. Bez obzira na to što se često suočavao sa mnogo većim znanjem ostalih učenika, uvek je iznova i iznovao pokušavao da ispravi svoje greške. Čak i onda kada je pronašao ono u čemu je briljantan (Herbologija) bio je veoma skroman po tom pitanju.

Albus Dambldor i Sliterin

Dambldorova glad za moći i želja za novim svetskim poretkom učinili su ga prilično udaljenim od svoje porodice. Iako je znao da mora da brine o svom bratu i mlađoj sestri, to ga nije sprečilo da mašta o bekstvu sa Grindelvaldom kako bi tražili Relikvije smrti.

Hermiona Grejndžer i Revenklo

Hermiona je često više brinula o svom obrazovanju nego o svom zdravlju. Često smo imali prilike da vidimo Hermionu kako dovodi sebe do tačke pucanja, kako bi savladala što više gradiva. Čak je i njen bauk bila profesorka MekGonagal koja joj govori da je pala ispite iz svih predmeta.

Remus Lupin i Haflpaf

Remus je uvek bio glas razuma, naročito kada je u pitanju Sirijus. Ali, kada se radi o vođstvu – on je bio jedan od onih koji više vole da prate. Uvek je bio zadovoljan što je dozvolio Džejmsu, a kasnije Dambldoru da preuzmu vođstvo i čak je bio spreman da pobegne i pomogne Hariju u potrazi za horkruksima.

Ron Vizli i Haflpaf

Ron bi dao svoj život ukoliko je to neophodno da pomogne prijatelju do koga mu je stalo. Iako je napustio Harija i  Hermionu dok su tragali za horkruksima, Ron se ipak vratio kao odan prijatelj. Takođe, iako nije mario za brdo domaćih zadataka, pokazao je svoju spremnost da naporno radi kako bi zaslužio i zadržao svoju poziciju Čuvara u kvidiču.

Hari Poter i Sliterin

Hari je rođeni vođa i ništa ga neće sprečiti da uradi ono što je naumio. Čak će pribegavati i manipulisanju da bi dobio ono što želi – na primer, bio je spreman da slaže Griphuka o tome da će mu dati mač Godrika Grifindora.

Kristina
Kristina radi u Ministarstvu magije, u Odseku za sprovođenje magijskih zakona kao Auror i  predaje Odbranu od mračnih veština na Hogvortsu. Svoje slobodno vreme najčešće provodi uz knjigu i šolju čaja, slušajući Celestinu Vorbek. Poslednjih godina se zalaže za apsolutnu zabranu spravljanja i upotrebe ljubavnog napitka i radi na smišljanju čini koja će moći da otkrije njegovo prisustvo u hrani ili piću.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter