Fantastične zveriNaše priče

Grindelvald – sa neke druge strane

Grindelwald

Da li vam je ikada palo na pamet da postoji Grindelvald za koga nije čulo toliko ljudi? Da li vam je nekada sinula ideja da postoji Grindelvald koga možemo sagledati sa neke druge strane, iz nekog drugog aspekta? Iako idemo u susret proleću i lepim danima, nije kasno da spomenemo ovaj čarobni gradić u srcu Švajcarske.

Grindelwald

Ovaj divni gradić se nalazi blizu Berna, i nalazi se na 1034m nadmorske visine u Bernškim Alpima. Grindelvald se prostire na 171.28 km2 i broji 3775 stanovnika. On je jedan od tri glavna alpska centra (druga dva su Cermat i Šamoni) i, definitivno, najvoljenija destinacija za sve ljubitelje planina. U okolini se nalaze tri planine, Ajger, Monk i Jungfrau. Grindelvald nudi fantastične dnevne šetnje, skijanje prve klase i odličan smeštaj i kuhinju.

Grindelwald

Najpoznatija atrakcija u Grindelvaldu je vozić koji je sagrađen između 1896. i 1912. godine, a koji putnike vozi do vrha Junfraujoh. Pored toga, nezaobilazne stanice su i gorepomenute planine, skijanje i šetnje.

Jungfrau Grindelwald

Ovaj gradić nije samo magičan pod snegom, već je tokom cele godine prava oaza za sve turiste.

Grindelwald

Ostaje nam da se pitamo da li je naziv ovog grada poslužio kao inspiracija Dž. K. Rouling da osmisli ime za našeg dragog negativca, ili je nešto drugo presudilo. Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima!

Kristina
Kristina radi za Dnevni prorok. Njen rad se sastoji iz toga da čarobnjake i veštice koji su završili školovanje drži u toku sa svetskim dešavanjima po pitanju magijskog života i na taj način im omogući svakodnevno, neformalno obrazovanje – a to znači putovanje po svetu, susretanje sa različitim čarobnjacima i vešticama, i razmena iskustava sa njima! Često boravi i u Hogvortsu, koji je pohađala u kući Revenklo, što je i dovelo do želje da druge oplemeni znanjem. Obožava duuuge šetnje Dijagon-alejom i Hogsmidom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *