Fantastične zveriHari Poter

Pet filmova koje morate pogledati pre Grindelvaldovih zločina

Film Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini je prošle nedelje stigao u bioskope i otvorio nam nova pitanja kada je fantastični čarobnjački svet u pitanju!
Pre nego što ga pogledate, preporučujemo da pogledate ovih pet filmova, a ukoliko ste ga već pogledali, možete li naći bolji razlog da se ponovo družite sa Harijem, Hermionom i Ronom? 

 

Hari Poter i relikvije smrti

UKOLIKO NE MOŽETE DA SE SETITE KO JE GRINDELVALD: Hari Poter i Relikvije Smrti – oba dela

Glavni negativac u Grindelvaldovim zločinima je – pogodili ste – gospodin po imenu Grindelvald (glumi ga Džoni Dep (Johhny Depp)). Ukoliko ste videli prvi deo Fantastičnih zveri, pretpostavljamo da ste upoznati sa samim njegovim likom i njegovim opakim namerama, ali, ukoliko želite da saznate više o njemu i ko ga je i kako pobedio, bacite pogled na poslednja dva Hari Poter filma. U ovim filmovima saznajemo nešto više o Dambldorovom i Grindelvaldovom odnosu u njihovim tinejdžerskim godinama.

 

 

Fantastične zveri i gde ih naći

UKOLIKO NE ZNATE KAKVE VEZE FANTASTIČNE ZVERI IMAJU SA HP SVETOM: Fantastične zveri i gde ih naći

Čak i zakleti Poterovci bi možda imali poteškoća prilikom shvatanja novog filma bez osvrtanja na prvi deo, Fantastične zveri i gde ih naći. Ovaj film iz 2016. godine nas je upoznao sa Njutom Skamanderom (glumi ga Edi Redmejn (Eddie Redmayne)), njegovim prijateljima i čarobnjačkim svetom iz 1920-ih godina, gde je Grindelvald bio najveći strah i trepet.

 

 

Hari Poter i kamen mudrosti

UKOLIKO ŽELITE DA SE OSETITE STARO: Hari Poter i Kamen Mudrosti

Prošlo je čak 17 godina otkako su Danijel Radklif (Daniel Radcliffe), Ema Vatson (Emma Watson) i Rupert Grint obukli uniforme sa bojama Grifindora po prvi put, i ponovno gledanje Kamena mudrosti će vas učiniti nostalgičnim za ranim HP godinama.

 

 

UKOLIKO ŽELITE NAJBOLJE OD NAJBOLJEG: Hari Poter i Red Feniksa

Iako nam nije namera da uvredimo ljubitelje Zatvorenika iz Askabana, moramo se složiti sa činjenicom da je najbolji HP film baziran na ‘najgoroj’ knjizi ipak – Red Feniksa. Mada nijedna od knjiga iz bogatog opusa Dž. K. Rouling (J. K. Rowling) ne može biti nazvana ‘lošom’, ukoliko je uporedimo sa ostalih šest knjiga, Red Feniksa ipak ima previše informacija i može biti pomalo zamarajuć.
Međutim, odličnom adaptacijom koja je bacila senku na sve mane koje knjiga nosi sa sobom, režiser Dejvid Jejts (David Yates) (režirao je i ostale Hari Poter filmove, kao i oba filma Fantastičnih zveri) je uspeo da preobrati ‘crnu ovcu’ u zapanjujuće dobar film!

Kristina
Kristina radi za Dnevni prorok. Njen rad se sastoji iz toga da čarobnjake i veštice koji su završili školovanje drži u toku sa svetskim dešavanjima po pitanju magijskog života i na taj način im omogući svakodnevno, neformalno obrazovanje – a to znači putovanje po svetu, susretanje sa različitim čarobnjacima i vešticama, i razmena iskustava sa njima! Često boravi i u Hogvortsu, koji je pohađala u kući Revenklo, što je i dovelo do želje da druge oplemeni znanjem. Obožava duuuge šetnje Dijagon-alejom i Hogsmidom.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *