Hari Poter

Idealna putovanja članova hogvortskih kuća

Početkom godine, vebsajt UpgradedPoints (koji se bavi putovanjima i pomaže ljudima da dođu do raznovrsnih popusta kada putuju) je napravio vrlo zanimljivu anketu za svoje pratioce. Kako navode, u anketi je učestvovalo preko 1560 ljudi iz SAD-a.

Prva stavka koju su učesnici popunili je kojoj hogvortskoj kući pripadaju (ukoliko nisu znali, upućivani su na Pottermore da odrade test), a nakon toga su usledila pitanja vezana za putovanja.

Tipovi putovanja

Prvo je trebalo navesti koju vrstu putovanja preferiraju, pa evo rezultata:

Rejvenklovci – istraživači

Kod članova kuće Rejvenklo vidimo najveću raznolikost među odabirima.

S jedne strane tu su putovanja u inostranstvo, roadtrip (obilazak različitih destinacija kolima) i kampovanje. Ovo ukazuje na njihovu znatiželju i jaku želju da upoznaju različite kulture, načine razmišljanja i stila života.

A s druge strane, jedan od popularnih izbora je takozvani staycation, tj. u slobodnom prevodu odmor koji će provesti u svom gradu, istražujući njegove znamenitosti i zanimljive lokacije. Svakako možemo biti sigurni da nijednom Rejvenklovcu neće biti dosadno.

Grifindorci – avanturisti

Neustrašivi Grifindorci su naravno odabrali aktivnosti u skladu sa svojim karakterom. Kod njih takođe vidimo raznolike izbore.

Na prvom mestu su avanturistička putovanja (već ih zamišljam u nekim ekstremnim sportovima, sve da dokažu svoju hrabrost). Oni neće sedeti skrštenih ruku ili se samo sunčati na plaži.

A tu su i krstarenje i skijanje, kao još dve opcije koje hrane njihov avanturistički duh. Spremni su za poletanje i bez metle.

Haflpafovci – hedonisti

Među članovima ove kuće nije bilo previše raznolikosti. Jednoglasno su odabrali odlazak na plažu kao omiljeni vid putovanja. Pa ko im se ne bi pridružio.

Nije ni čudo što su toliko blage naravi i prosto divni ljudi, očigledno dobijaju dovoljnu dozu sunca i mora.

Sliterinci – svoji na svome

Kod Sliterinaca po svemu sudeći takođe nije bilo mnogo razmišljanja. Najveći broj je odabrao obilazak američkih gradova (drugim rečima obilazak svojih gradova, pošto su anketu radili samo Amerikanci).

Ovo i ima smisla za kuću koja vrednuje svoje poreklo više od svega – žele da se kreću po svojoj teritoriji gde imaju najviše kontrole. Mudar izbor za lukave Sliterince.

Odabir destinacija u Evropi

U sledećem delu ankete, učesnici upitnika su navodili koje evropske gradove bi najradije posetili.

Evo rezultata:

Grifindorci: Pariz, Venecija, Rim

Rejvenklovci: Rejkjavik, Edinburg, Amsterdam, Berlin, Beč, Barselona

Haflpafovci: Dablin, London, Kopenhagen, Atina

Sliterinci: Prag, Brisel, Oslo

Pa, ukoliko želiš da upoznaš što više članova svoje kuće, dobro pogledaj ovu mapu, i imaš svoju sledeću destinaciju.

Ana
Ana radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijsko obrazovanje, i trenutno predaje Čini na Hogvortsu. Honorarno piše za Dnevni prorok, i u svojim tekstovima obrađuje teme iz oblasti obrazovanja novih generacija veštica i čarobnjaka. Obožava da uči i istražuje svet magije, kao i da podučava i inspiriše svoje učenike da više uče i rade na sebi. U slobodno vreme voli da eksperimentiše sa magijom i izmišlja nove čini.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter