Hari Poter

12 fantastičnih zveri koje se pojavljuju u novoj Hari Poter igrici: Hogwarts legacy

U novoj Hari Poter igrici Hogwarts legacy srešćemo se sa mnogobrojnim fantastičnim zverima iz Hari Poter univerzuma, a čitajući dalje ovaj tekst možete videti i koje. Pa, da počnemo!

Hogwarts legacy je najavljen prošle nedelje na izložbi Play Station-a 5 obećavajući obožavateljima Harija Potera nesvakidašnje iskustvo u svetu čarobnjaštva. Pored toga što će igrači biti u mogućnosti da konstruišu lik po svojoj želji, biće im dostupno učenje različitih čini, istraživanje Hogvortsa i druga magična iskustva, a napredovanjem kroz nivoe, otkrivaće brojne fantastične zveri unutar tog univerzuma.

Radnja igrice počinje 1800-te godine kada igrač dobija pismo u kojem ga obaveštavaju da je primljen u Hogvorts školu za veštičarenje i magiju i da poseduje drevnu magiju koja se može koristiti za dobro ili zlo. U zavisnosti od svog izbora, moći će da oblikuje čarobnjački svet i napiše svoje nasleđe. Pošto se priča odvija najmanje vek pre Harijevih pustolovina, fanovi verovatno neće videti puno poznatih likova. Međutim, igrači se mogu diviti mnogim magičnim stvorenjima koja su predstavljena u filmovima o Hariju ili viđena kroz avanture Njuta Skamandera u Fantastičnim zverima.

U trejleru smo prepoznali mnoga stvorenja, a verovatno će se naći još mnogo njih kada igrica bude objavljena 2021. godine. Za sada ih samo u trejleru ima 12. To uključuje neke manje fantastične zveri poput kućnih ljubimaca koje studenti smeju voditi sa sobom na Hogvorts, kao i neke strašnije sa kojima se nismo upoznali u knjizi Fantastične zveri i gde ih naći.

Glasine o ovoj igrici počele su da se šire kao požar 2018. godine kada je neko pustio rane snimke Hogwarts Legacy na Reddit-u. To je uključivalo scenu napada zubatog geranijuma na studenta na času herbologije i igrača koji se bori protiv horde goblina. S obzirom na to da su magične biljke sopstvena kategorija i da se goblini smatraju inteligentnim humanoidnim bićima, oni neće biti uključeni na ovu listu. Procureli snimak je ubrzo nakon toga skinuo Warner Bros zbog kršenja autorskih prava.

AKROMANTULA– Ova vrsta džinovskog pauka prvi put je predstavljena u filmu Hari Poter i dvorana tajni kada je otkriveno da čuvar imanja Hogvortsa, Rubeus Hagrid, poseduje jednog kao kućnog ljubimca. Obično poznat po tome da ga mami ljudsko meso, u trejleru nove igrice se može videti kako ga jedan student napada.

BAUK– Iako se tehnički smatra besmrtnim ne-bićem, bauci su menjači oblika koji poprimaju oblik najgoreg straha posmatrača. Niko ne zna kako zapravo izgledaju, a uhvaćeni bauk se drži u nekom zatvorenom prostoru, poput kabineta u učionici Odbrane od mračnih veština. Čin Ridikulus može se koristiti za proterivanje bauka pretvarajući ga u nešto komično, poput mehaničke lutke kao u trejleru.

MAČKE– Verovatno najobičnije stvorenje sa ove liste, s obzirom na to da su kućni ljubimci koji se obično povezuju sa vešticama i čarobnjacima. U trejleru za novu igricu, mačka se pojavljuje u dnevnom boravku Rejvenkloa. Da li je stvarna mačka ili maskirani animagus to tek treba utvrditi.

DEMENTORI– Smatrani jednim od najstrašnijih stvorenja u čarobnjačkom svetu, dementori su poznati po tome što se hrane čovekovom srećom i isisavanjem duše iz tela. U trejleru se mogu videti kako sablasno lebde kroz ono što je najverovatnije Askaban.

ZMAJEVI– Teško je zamisliti magični svet bez prisustva zmajeva. U trejleru vidimo studenta kako izbegava vatrenu eksploziju jedne od ovih krilatih zveri, a takođe se i završava prikazom ovog stvorenja koje leti prema zamku Hogvorts.

GRABOROG– Poznat po tome što ima kožu žilaviju od zmajeve i često je agresivne prirode, graborog je velika sabljasta zver sa grbavim i pipastim dodacima oko ustiju. Može se videti kako jedan napada studenta, ali i drugi koji dozvoljava drugom studentu da ga mazi, pokazujući nam tako neke različite reakcije koje igrač može postići u zavisnosti od toga koje moralne izbore donosi.

HIPOGRIF– Bakbik je verovatno najupečatljiviji hipogrif i verni nosač Harija i Hermione prilikom spašavanja Sirijusa Bleka u filmu Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana. Hipogrifi su krilata stvorenja nalik konju sa glavom orla. Dva igrača se mogu videti kako lete na hipogrifima iznad živopisnog poluostrva.

INFERIJUS– Inferijus je leš nalik zombiju koji je posebno reanimiran od strane mračne magije. Iako tehnički nisu zver, ova neumrla skeletna stvorenja koriste se kao marionete za mračne čarobnjake poput Voldemorta koji je od njih napravio vojsku sa zadatkom da čuvaju horkruks sakriven u pećini u filmu Hari Poter i Polukrvni princ. Ova mračna stvorenja takođe se mogu videti kako marširaju kroz pećinu u trejleru za Hogworts Legacy.

MESEČEVA TELAD– Teško je ne primetiti kako su preslatka dugovratna Mesečeva telad. Poznato je da izlaze tokom punog meseca, a prvi put su predstavljene u filmu Fantastične zveri i gde ih naći.

SOVE– Ove životinje su otprilike obične poput mačaka. Trejler počinje prikazom igračeve sove koja se vozi kočijom do Hogvortsa. Bilo da se radi o kućnom ljubimcu ili o poslušnom poštanskom radniku, sove su deo svakodnevnog života u čarobnjačkom svetu.

TESTRALI– Iako na prvi pogled izgleda kao da začarana kočija leti sama, iskusne veštice i čarobnjaci znaju da je zapravo vuku testrali- krilati gmazoliki konji sa skeletnim telima koji se mogu videti samo ako je posmatrač bio svedok smrti.

TROLOVI– Ove džinovske zveri ispunjene su čudovišnom snagom i manjkom pameti. Tipično su naoružani džinovskom palicom. U trejleru Hogworts Legacy-ja pojavljuje se ovo stvorenje isto kao i u filmu Hari Poter i Kamen mudrosti.

U trejleru za Hogworts legacy prikazan je samo mali deo sadržaja igrice tako da fanovi svakako mogu očekivati da će videti mnogo više stvorenja nego što je ovde navedeno. Sumnja se da je Portkey Games namerno isključio prisustvo popularnih stvorenja poput vukodlaka, vilica, niflera ili feniksa, tako da se magizoolozi mogu radovati što će videti lepezu manje popularnih fantastičnih zveri dok istražuju svet čarobnjaka.

Jana
Jana Marinković je, po uzoru na Hermionu Grejndžer, oduvek držala knjigu u rukama i odlazila na svaki čas potpuno spremna (nekad čak i više nego što je trebalo) što ju je dovelo do Asistenta i Glavešine đaka Grifindorske kuće. Tokom svog boravka na Hogvortsu se zaljubila u hor profesora Flitvika i bila njegov ponosni član do samog odlaska iz škole. Budući da je na svakom ispitu imala natprosečnu ocenu, Jana je proglašena vešticom svoje generacije i nastavila vredno da proučava magiju zajedno sa muzikom. Sada je upisala normalski Fakultet muzičke umetnosti gde studira klavir, a kada izađe na scenu ne zna se da li publiku omađija svojim sviranjem ili, jednostavno, štapićem.

  You may also like

  1 Comment

  1. Bravo za Janu, još jedan odličan tekst ! Prelepo !

  Leave a reply

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  More in Hari Poter