Hari PoterUncategorized

Knjižara „Borislav Pekić“- moje novo omiljeno mesto

Kao i većini knjigoljubaca jedan od omiljenih rituala mi je ispijanje kafe uz čitanje dobre knjige na nekom udobnom i prijatnom mestu. Zato mom oduševljenju nije bilo kraja kada sam saznala da se krajem prošle godine, u centru Beograda, otvorila nova Delfi knjižara pod nazivom „Borislav Pekić“ u kojoj možete naći ogroman izbor knjiga kao i fenomenalnu kafeteriju koja predstavlja savršenu oazu za knjiške moljce.

Kada sam otišla tamo već na prvi pogled me očarao predivno uređen enterijer knjižare koji čine tri velika sprata ispunjena najrazličitijim naslovima. Ono što me je definitivno kupilo je to što se u ovoj knjižari osim knjiga u raznim izdanjima, nalazi i veliki izbor Hari Poter drangulija, kolekcionarskih predmeta i memorabilija koje još nisam videla na našem tržištu. Zato sam odlučila da vam predstavim one koje su mi se najviše svidele ali vam svakako preporučujem da sami odete tamo i vidite šta sve ima. Večina figurica, maketa i predmeta, kao i naslovi na engleskom jeziku, nalaze se na trećem spratu knjižare dok se knjige na srpskom jeziku nalaze u suterenu.

U knjižari ćete pronaći i čuvenu Nobble kolekciju predmeta vezanih za svet Harija Potera: tu su makete, držači za knjige, ali i originalni štapići i predmeti iz HP sveta, kao što su Vremenski okretač, Deluminator itd. Pronaći ćete i sitnice, kao što su privesci, hemijske, pernice ili bukmarkeri.

Maketa koja nas je ostavila bez daha!

Nakon razgledanja ovih drangulija toplo vam preporučujem da odvojite malo vremena i popijete kafu u predivnoj kafeteriji „Šećer“ koja se nalazi na trećem spratu knižare. Njihove kafe osim što su fantastičnog ukusa izgledaju jako lepo i nesvakidašnje. Pored dobrog posluženja kafeterija svojim lepim uređenjem prosto mami na to da što pre uzmete omiljenu knjigu, naručite  kafu ili neki drugi napitak i prepustite se uživanju. Ja se najviše radujem hladnim zimskim mesecima kada će boravak na ovako prelepom i ušuškanom mestu, uz topli napitak, biti još veći doživljaj.

Vama preporučujem da se što pre zaputite tamo ali prvo pogledajte galeriju u kojoj možete videti mali deo ponude iz magičnog sveta.

[ngg src=“galleries“ ids=“2″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Zahvaljujemo se Delfi knjižarama što su nam dozvolili fotografisanje u knjižari.

Jelena
Jelena je po struci magizoolog i ekolog, a trenutno radi pri Ministarstvu magije u odseku za odnose sa Normalcima. U slobodno vreme voli da se prebacuje na razna mesta na planeti i da upoznaje nova mesta i običaje. Pripada Grifindor kući i veliki je fan kvidiča. Najviše uživa u zimskim praznicima, kada sa prijateljima i porodicom posećuje Hogsmid i uživa u Krem pivu. Uživa u kreativnom radu i voli da uči nove stvari.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

    More in Hari Poter