Hari PoterPriče

Devet stvari koje je Dambldor radio na odmoru, daleko od Hogvortsa

U Hari Poter serijalu dobili smo nekoliko nagoveštaja šta bi Albus Dambldor radio za vreme godišnjeg odmora. Sam Hari je zamišljao Dambldora kako se sunča na plaži sa kremom za sunčanje na svom krivom nosu. Neki od ovih „odmora“ bili su uzrokovani delovanjem Dolores Ambridž i Lucijusa Melfoja. Ipak, Dambldorov život nije uključivao samo rad za Red Feniksa i borbu za opšte dobro u čarobnjačkom svetu. S obzirom na to da ne možemo da prestanemo da zamišljamo šta naši likovi rade u slobodno vreme, predstavljamo vam neke od aktivnosti koje Dambldor radi za vreme godišnjeg odmora. Na kraju krajeva, čak ni neko ko nikad ne uzima slobodne dane od hogvortskog života treba da nađe malo vremena za sebe.

 

1. Pletenje   

Kroz sam serijal dobili smo nekoliko nagoveštaja šta bi mogli da budu  Dambldorovi hobiji i dodatne aktivnosti. Njegovo interesovanje za pletene vezove ukazuje na to da bi Dambldor uživao u opuštajućoj večeri sa šoljom Earl Grey čaja i u terapeutskom zvuku igala za pletenje. Sada, sve što možemo da zamislimo jeste kako Dambldor plete sebi čarape s obzirom na to da ih nikada nije dobijao za Božić.

2. Održavanje prepiske

Za vreme odmora Dambldor voli da ostane u kontaktu sa svojim prijateljima i kolegama. Šalje dugačka pisma Mekgongalovoj, Flitviku i Hagridu i obožava da bude u toku sa njihovim planovima za vreme odmora, kao i najnovijim tračevima.

 

3. Plivanje u Engleskom kanalu (Lamanšu)

Iako su Dambldorove godine sporne i obavijene misterijom, zasigurno možemo da zaključimo da se ne radi o mladoj osobi. Međutim, to ga nikada nije sprečilo da bude aktivan i spreman za pustolovine. Jednog leta palo mu je na pamet da bi mogao da trenira i prepliva Lamanš – iz čiste zabave.

 

4. Dan u tematskom parku

S obzirom na to da je ugledna ličnost u čarobnjačkom svetu, Dambldor ponekad voli da pobegne iz centra pažnje za vreme svog godišnjeg odmora istražujući pri tome svet Normalaca. Zbog toga   je jedanput proveo dan u tematskom parku. Dan je proveo na rolerkosterima,  autićima – odbojnicima i Ferisovom točku. Toliko je uživao u ovim aktivnostima da je naredni put poveo Hagrida sa sobom. Nažalost, Hagrid nije mogao da „stane“ u sedišta za bilo koju vožnju, tako da je proveo ugodan dan šetajući se sa kornetom sladoleda.

 

5. Šaljiva pisma

Iako važi sa ozbiljnog i smirenog člana društva, Dambldor ponekad voli da van radnog vremena pokaže svoju nestašnu stranu. Uvek ima nekoliko aktuelnih šala, pri čemu redovno šalje nestašna i šaljiva pisma različitim primaocima koristeći različite sove svaki put, odričući se pri tome svog čuvenog smaragdno zelenog mastila u korist živopisno ljubičastog. Naročito je Kornelijus Fadž bio primalac ovih šaljivih pisama, uprkos njegovim nastojanjima da im uz pomoć Aurora stane na kraj ( u tome nije uspeo verovatno zbog toga što su ih i sami Aurori smatrali urnebesnim)

 

6. Baštovanstvo

Iako će Dambldorovo mesto prebivanja ostati nepoznanica, poznato je da poseduje staromodnu baštu u kojoj ponekad voli da se zabavi različitim poslovima. Za vreme praznika Dambldor voli da „ zaglavi“ u bašti, koja je uglavnom već divlja i prerasla u vreme kada je on poseti. Malo orezivanja, sejanja i plevljenja korova uvek mu pomaže da se duhovno obnovi.

 

7. Ukrštene reči

Dambldor uživa u ispunjavanju ukrštenica i čak s vremena na vremena doprinosi izradi sedmične ukrštenice u Dnevnom Proroku. Naročito za vreme svog godišnjeg odmora voli da smisli teže ukrštenice kako bi ih onda poslao za vreme trajanja školskog semestra. Uvek je zanimljivo gledati kako njegove kolega zaista znaju 12 načina upotrebe zmajeve krvi.

 

8. Padobranstvo

Ponekad čovek treba da pobegne od svega kako bi život sagledao iz potpuno drugačije perspektive. Iako su metle zabavan način za putovanje, one nas ipak ne dovedu do nekog „ekstremnijeg“ nivoa kao što to može da uradi skok padobranom. Dambldor je naišao na mogućnost skakanja padobranom u jednom Normalskom lajfstajl magazinu i bio je oduševljen samom idejom. Artur Vizli je bio naročito zainteresovan za ovaj podvig i želeo je da sazna kako funkcionišu padobrani i sama oprema. Međutim, Moli je „ saosećajno“ stala na kraj ovakvoj ideji kada je čula za nju. Nijedan Vizli u porodici neće isprobati nešto ovako ludo dok je ona živa.

 

9. Dan proveden na plaži

Iako je Harijeva slika Dambldora na plaži poslužila za čistu zabavu, ona je zaista istinita. Baš kao i svi mi i Dambldor voli da  iskoristi priliku da se opusti i uživa u lepom vremenu za vreme godišnjeg odmora. Opremu za plažu čini par čvrstih cipela koje koristi za avanture na kamenitoj obali, suncobran kako ne bi izgoreo i dobro štivo za čitanje. I da, uvek proveri da je poneo dovoljno normalskih novčića za jedan ili dva sladoleda.

 

Ovo je naš izbor Dambldorovih aktivnosti koje upražnjava za vreme godišnjeg odmora. Šta vi mislite da Dambldor još voli da radi? Ili bio koji drug lik iz Hari Poter serijala? Pišite nam u komentarima 🙂

You may also like

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Hari Poter