Hari Poter

UDARNA VEST: Evro Book, izdavač Hari Potera u Srbiji, otišao u stečaj

Čuvajte svoje Hari Poter knjige, jer je pitanje kada će se ponovo štampati.

Naime, 18. maja ove godine, izdavačka kuća Evro Book zvanično je otišla u stečaj, nakon što je utvrđeno da nije u mogućnosti da ispuni svoje finansijske obaveze. Navedenog datuma je doneto rešenje da je preduzeće u stečaju zbog duga od 42 miliona dinara prema poveriocima. Isto je dostupno na sajtu APR-a. Sajt izdavačke kuće nije dostupan, a profili na društvenim mrežama nisu aktivni od 20. maja.

Evro Book je izdavač originalnih Hari Poter knjiga u Srbiji (knjige iz Hogvortske biblioteke izdaje Čarobna knjiga). Slična stvar se, inače, desila sa prethodnim izdavačem Narodnom knjigom koja je takođe ugašena i to neposredno pred objavljivanje sedme knjige iz serijala.

U vestima se ne pronalaze informacije o stečaju kompanije Evro Book, a interesantno je da su relativno skoro u prodaji ponovo imali sve delove Hari Potera, što se duže vreme čekalo jer se prvi delovi uopšte nisu štampali.

Nije za sada poznato ko će dobiti prava na štampu mnogima omiljenog serijala o čarobnjaku, i koliko će vremena proći dok se to ne desi, ali nas svakako pratite – objavićemo sve detalje kada ih budemo imali.

You may also like

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Hari Poter