NovostiUncategorized

„Hari Poter i ukleto dete“ film: hoće li se desiti?

Obožavaoci bi voleli da se ideja o filmu Hari Poter i ukleto dete ostvari, ali da li će se ekranizacija Harijeve „poslednje“ avanture ikada desiti? Hari Poter filmovi zasnovani su na najprodavanijem serijalu knjiga svih vremena autorke Dž. K. Rouling, a Hari Poter i Kamen mudrosti je prvi filmski deo koji je izašao 2001. godine. Izdanje novog filma sigurno bi bio veliki događaj sledeće decenije sa kojim bi se završio serijal nakon izdanja Hari Poter i relikvije Smrti-drugi deo iz 2011. godine.

Naravno, Hari Poter brend je previše popularan i ne može jednostavno prestati, te se franšiza nastavlja u drugim pravcima. Fantastične zveri i gde ih naći iz 2016. je prednastavak koji nas vodi u vreme 60 godina pre originalnog Hari Poter filma i u njemu pratimo Njuta Skamandera, a igra ga glumac Edi Redmejn (Eddie Redmayne). Drugi u nizu prednastavaka je film Fantastične zveri i gde ih naći: Grindelvaldovi zločini u kojem Džud Lo igra mladog Dambldora. Harijeva priča se nastavlja u scenskom komadu Hari Poter i ukleto dete autora Džeka Torna (Jack Thorne) i Dž. K. Rouling, a pred publiku je izašao 2016. godine. Komad prati odraslog Harija i njegovog sina Albusa koji se zajedno suočavaju sa stvarima iz prošlosti. Pretpostavke o izlasku filma počele su čim je predstava odigrana, ali da li će se to stvarno desiti?

Dž. K. Rouling negira izdanje filma

Dž. K. Rouling bi prekinula priču o filmu Hari Poter i ukleto dete čim bi ta tema bila započeta. Po njenim rečima, iako predstavlja avanturu njenog voljenog lika, ovo delo ostaje samo scenski komad. U medije je mnogo puta navela da glasine u kojima se govori da Warner Bros nastavlja sa novim filmom ili trilogijom Ukleto dete, nisu tačne, što je i potvrđeno iz studija.

Fantastične zveri su trenutni prioritet

Fantastične zveri su isprva zamišljene kao trilogija, ali je 2016. potvrđeno da će obuhvatiti pet filmova. Što se tiče ekranizacije Hari Poter univerzuma, studio ostaje posvećen priči Fantastične zveri. Planirano je da treći film izađe 2020, ali ako ni on ne ispuni očekivanja, mnogi smatraju da će ideja o pet filmova biti razmotrena.

Danijel Redklif je zainteresovan da ponovno preuzme Harijevu ulogu

Danijel Redklif nije odustao od ideje da se vrati kao Hari Poter, ali za sada želi da se fokusira i na druge projekte. Imao je samo jedanaest godina kada je igrao u prvom filmu, nakon čega se serijal izuzetno razvio i zauzeo deset godina njegove karijere. Nakon toga Redklif se oprobao u raznim žanrovima, od horor filma Rogovi do komedije Čudotvorci. U Ukletom detetu Hari Poter ima 37 godina, tako da Redklif ima par godina prostora pre nego što bude u odgovarajućim godinama za potencijalnu ulogu.

Realno gledajući, film Hari Poter i ukleto dete će najverovatnije biti snimljen, ali tek za nekoliko godina. Redklif je premlad da bi igrao odraslog Harija, pozorišna predstava je i dalje vrlo uspešna, a serijal Fantastične zveri još uvek traje. Film Ukleto dete je siguran način za uzimanje novca, koji studio neće tek tako odbaciti, a priče koje bi pratile Harijevu decu su takođe izvesne.

Obožavaoci će samo morati da budu strpljivi dok se svi planovi ne ostvare.

Jelena
Jelena radi kao Neizrecivi u Odseku za misterije u Ministarstvu magije i čuva najveće tajne magijskog sveta. Pripada kući Sliterin i proučava Nemušti jezik. U slobodno vreme voli da proba razna Krem piva i da obilazi škole magije širom sveta. Ponosni je vlasnik Pigmejske pufne po imenu Kleopatra.

  You may also like

  3 Comments

  1. Jedva čekam! 😊

  2. Da li ce se prikazivati u 2021

  3. moraju da snime taj deo to je najbolji film ikad gledao sam sve delove bukvalno 100 puta znam svaku rec iz filma moraju da nastave

  Leave a reply

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  More in Novosti