Hari Poter

Stiže Ikabog – originalna bajka Dž. K. Rouling

Originalna bajka koju je napisala Dž.K. Rouling – Ikabog – biće objavljena i na srpskom jeziku, a moći ćete da je čitate besplatno, u nastavcima, na adresi www.carobnaknjiga-citajikabog.rs, počev od prvog septembra 2020.

Dž.K. Rouling je bajku Ikabog napisala svojoj deci pre deset godina, kao priču za laku noć, a odlučila je da je objavi sada kako bi se zabavili deca i roditelji zatočeni u kućama usled pandemije koronavirusa.

Ova priča, podeljena u nastavke, zaživela je u Engleskoj 26. maja, kada su na zvaničnom veb-sajtu objavljena prva tri poglavlja. Nova poglavlja su objavljivana svakog radnog dana, sve do 10. jula.

Na srpskom jeziku će Ikabog biti objavljen na posebnom sajtu izdavačke kuće Čarobna knjiga – www.carobnaknjiga-citajikabog.rs. Počev od prvog septembra, kada će biti objavljena prva dva poglavlja, sve do petka, 16. oktobra, svakog radnog dana moći ćete da pročitate novo poglavlje. Bajka će biti besplatno dostupna za čitanje do 23. oktobra, potom se briše, a štampano izdanje može se očekivati u decembru.

Photography Debra Hurford Brown © J.K. Rowling 2018

Prava magija ove bajke ogleda se u tome što će štampano izdanje knjige biti oplemenjeno ilustracijama dece iz Srbije, pobednika likovnog konkursa. Sedam nedelja, koliko traje objavljivanje poglavlja, trajaće i konkurs za najbolje trideset četiri ilustracije inspirisane ovom bajkom. Pravo učešća imaju sva deca od 7 do 12 godina, a mi pozivamo roditelje i staratelje da ohrabre svoju decu da, sledeći uputstva, nacrtaju ili naslikaju likove, mesta i događaje iz bajke.

Važna napomena: Dž.K. Rouling neće učestvovati u procesu selekcije.

Ikabog je bajka napisana da bude čitana naglas, a njena radnja smeštena je u izmišljenu zemlju. Potpuno je samostalna i odvojena od autorkinog dosadašnjeg rada. Naročito će biti zanimljiva deci uzrasta od 7 do 12 godina, ali u njoj će svakako uživati cela porodica.

Dž.K. Rouling će sve prihode od prava donirati projektima za pomoć onima koji su najviše pogođeni pandemijom koronavirusa u Velikoj Britaniji i svetu.

Više informacija o ovom jedinstvenom izdavačkom poduhvatu i likovnom konkursu, kao i o uslovima učešća, možete pronaći na www.carobnaknjiga.rs i www.carobnaknjiga-citajikabog.rs.

0313

You may also like

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Hari Poter