Fantastične zveriHari Poter

Fantastične preporuke za čitanje iz čarobnjačke zajednice

Došlo je doba izolacije. Vreme je da se konačno posvetimo svim onim knjigama, filmovima i serijama koje gomilamo na svakojakim listama. Ako želite da tokom karantina naučite više o magiji, čarobnjačkom svetu ili njegovorj istoriji, evo knjiga koje bi i sama Hermiona preporučila da svako od nas pročita:

Salamander Skamander: Fantastične zveri i gde ih naći

Sveobuhvatni vodič kroz magijska stvorenja Salamandera Skamandera je obavezna u kučnoj biblioteci svakog čarobnjaka. Nigde nećete naći detaljniji opis samih zveri, stepen opasnosti, kao i moguće lokacije. Rekla bih da je ova knjiga korisna i normalcima. Naime, neke od zveri jako podsećaju na određene normalske životinje, pa je važno biti oprezan.

Više o zverima koje podsećaju na normalske životinje pročitaj ovde.

Sve u svemu, živeli u čarobnjačkom ili u normalskom, ova knjiga je apsolutno neophodna, i što pre je uvrstite u svoju kolekciju.

Predgovor za knjigu je napisao niko drugi do profesor Dambldor, i prenosimo vam deo njegovih rečl:

Salamanderovo remek-delo je, čim je objavljeno, uvršteno među zvanične udžbenike na Hogvortskoj školi za čarobnjaštvo i veštičarenje, te je u velikoj meri zaslužno za uvek odlične rezultate naših učenika na ispitima iz predmeta Briga o magijskim stvorenjima . ali to ipak nije knjiga da se koristi samo u učionici. Svako čarobnjačko domaćinstvo treba da ima bar jedan raskupusan primerak Fanstastičih zveri

Kenilvorti Visp: Kvidič kroz vekove

Kvidič kroz vekove je jedan od najpopularnijih naslova u školskoj biblioteci Hogvortsa. Madam Pins, naša bibliotekarka, rekla mi je da je gotovo svakodnevno „vucaraju, balave po njoj i uopšteno zlostavljaju“ – što je veliki kompliment za bilo koju knjigu. U knjizi g. Vispa će uživati oni koji redovno igraju i gledaju kvidič, ali i oni koji se, kao ja, interesuju za širu čarobnjačku istoriju.

Ovim rečima je profesor Dambldor započeo svoj predgovor knjizi Kvidič kroz vekove. Ovo je dragoceno štivo gde možete uroniti u istoriju kvidiča, njegov, razvoj i uticaj na čarobnjačku zajednicu. Saznaćete koji su to dominantni timovi u Velikoj Britaniji i Irskoj, kao i kako funkcionišu međunarodna takmičenja u kvidiču.

Dodajemo još neke od najzanimljivijih komentara o ovoj knjizi, od strane cenjenih članova čarobnjačke zajednice.

Neumorno istraživanje Kenilvortija Vispa iznedrilo je pravu riznicu doskora nepoznatih činjenica o čarobnjačkom sportu. Fascinantno štivo.

-Batilda Torbarka, autorka Istorije magije 

Visp je napisao knjigu koju je pravo uživanje čitati; ljubiteljima kvidiča će zasigurno biti podjednako poučna i zabavna.

-uredništvo Veštičje metle

Delo koje stavlja tačku na poreklo i istoriju kvidiča. Najsrdačnija preporuka.

-Brutus Skrimdžer, autor Biblije za Jurišnike

Gospodin Visp pokazuje veliki potencijal. Ukoliko nastavi da ovako dobro piše, možda će uskoro imati i tu čast da ga fotografišu sa mnom!

-Gilderoj Lokhart, autor knjige Magični Ja

Kladim se u šta hoćete da će ova knjiga biti bestseler. Hajde, hoćete li da se kladimo?

-Ludovik Torbar, Jurnišnik Vimburnskih obada i reprezentacije Engleske

Čitala sam i gore

-Rita Skiter, Dnevni prorok

Pripovesti barda Bidla

Zbirka bajki koju svako dete koje odrasta u čarobnjačkom svetu zna napamet. Baš kao što normalska deca znaju Pepljugu ili Crvenkapu. Najnovije izdanje sadrži i komentare profesora Albusa Dambldora, koje ih čine još dragocenijim za svakog kolekcionara. Ovo je izdanje nam je još draže jer je sa drevnih runa prevela naša Hermiona Grendžer.

Za više informacija, pogledajte naš prethodni članak o ovoj knjizi.

Ana
Ana radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijsko obrazovanje, i trenutno predaje Čini na Hogvortsu. Honorarno piše za Dnevni prorok, i u svojim tekstovima obrađuje teme iz oblasti obrazovanja novih generacija veštica i čarobnjaka. Obožava da uči i istražuje svet magije, kao i da podučava i inspiriše svoje učenike da više uče i rade na sebi. U slobodno vreme voli da eksperimentiše sa magijom i izmišlja nove čini.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *