Fantastične zveriHari Poter

Da li će se Hagrid pojaviti u Fantastičnim zverima?

Hagrid

Sledeći deo Fantastičnih zveri je daleko od nas. Inače je najavljen za 2021., ali uz novonastalu situaciju postoji mogućnost da treći deo bude još kasnije. 

Dakle, čekaćemo.

Čekanje još teže pada jer nas je drugi deo ostavio u stanju totalne konfuzije. Niko nije siguran šta se zapravo dogodilo i kako su neke stvari uopšte moguće. Ko je Kridens, da li je zaista Dambldor? Kako će se Dambldor i Grindelvald boriti? PItanja se roje. Ovo svakodnevno inspiriše fanove širom sveta da spekulišu o narednim delovima.

Razvijaju se hipoteze i teorije. 

Jedna teorija mi je privukla pažnju. Delom jer bih ja lično volela da se ostvari. 

U pitanju je teoriija da će se Hagrid pojaviti u poslednjem delu Fantastičnih zveri. 

Vremenska linija

Da ne bismo upadali u fijasko kao što je profesorka Mekgonagl koja predaje na Hogvortsu 1927. godine, odmah ćemo razjasniti kada se šta dešava.

  • Hagrid je rođen 1928. godine. 
  • Krenuo je na Hogvorts 1940. i izbačen je pod sumnjom da je otvorio Dvoranu tajni 1942. 
  • Duel između Dambldora i Grindelvalda bi trebalo da se odigra 1945. kada Hagrid ima ima već 17 godina (i punoletan je po čarobnjačkom zakonu).

Pošto znamo da je ovo fizički moguće, hajde da pogledamo neke od argumenata koji podupiru ovu teoriju. 

Hagrid i fantastične zveri

Kroz originalni serijal smo imali prilike da vidimo koliko Hagrid voli magijske zveri i životinje svih vrsta. Zmajevi, troglavi psi,hipogrifi, ništa mu nije strano. Hagrid na svaku zverku gleda kao na umiljatog kućnog ljubimca kome treba ljubav i nega.

Poput samog Njuta Skamandera. Kao ultimativni ljubitelj fantastičnih zveri, bilo bi šteta da ne vidimo Hagrida u ovim filmovima. Makar na samom kraju.

Zbog čega mu Dambldor toliko veruje?

– Misliš li da je – mudro – poveriti Hagridu jednu tako važnu stvar?

 

Poverio bih Hagridu i sopstveni život – odgovori Dambldor

Već i vrapci na grani znaju koliko profesor Dambldor veruje Hagridu. Ovo je jasno u svakom delu. Međutim, nikada nismo saznali zbog čega je to tako. Znamo da je Dambldor te famozne godine kada mu je Tom Ridl smestio otvaranje Dvorane tajni uspeo da spasi Hagrida i pruži mu posao i dom na Hogvortsu, iako je izbačen. Premda nije otvorio Dvoranu, Hagrid jeste držao veoma opasnu zver u školi, i time kršio pravila. Bogme je i nastavio da ih krši, i tokom celog serijala je pravio slične greške. 

Međutim, Dambldor je iznova nastavljao da mu oprašta iste greške, a i mnoge nove. Zbog čega?

Možda je razlog taj što mu je Hagrid zapravo pomogao da se oslobodi Grindelvalda na neki način. Možda je Hagrid imao značajnu ulogu u 

Hagridov štapić

Nakon što je izbačen sa Hogvortsa, Hagridu je oduzet štapić, i verovatno je polomljen je na pola ili uništen na neki drugi način. Od tog trenutka mu je bilo zabranjeno da koristi magiju. Međutim, mi već u prvom delu saznajemo da Hagridov kišobran nije običan, i da verovatno krije njegov štapić. 

Mislite li da Dambldor to ne zna? 

Pa Dambldoru ništa ne može da promakne to smo već utvrdili.

Ova teorija se zalaže da je, nakon što mu je Hagrid pomogao da porazi Grindelvalda, Dambldor iskoristio Starozovni štapić (čiji je vlasnik postao porazivši Grindelvalda) da popravi Hagridov štapić, ne bi li mu se odužio. Već znamo da je Starozovni jedini štapić dovoljno jak da popravi drugi štapić, pošto ga je i sam Hari da zaceli svoj štapić na kraju serijala. 

Još jedan znak?

Pre par meseci je Edi Redmejn u jednom razgovoru, odgovarajući na pitanja fanova, izjavio koga bi od likova voleo da vidi u sledećem delu Fanstatičnih zveri. 

Odgovor je bio – Hagrid. Pogledajte i naš članak sa Edijevim odgovorom. 

Da li on zna nešto što mi ne znamo? I da li mu se slučajno omakla informacija zavijena u njegovu ličnu želju? 

Sve u svemu, ima dovoljno argumenata da se dobro razmisli o ovoj teoriji. Moguće je i da se fanovi previše nadaju, pa da im samo zbog toga ona ima smisla. Ostaje nam da čekamo.

Nadamo se ne predugo. 

Šta vi mislite o ovoj mogućnosti? Da li ćemo videti mladog Hagrida do kraja serijala Fantastične zveri. 

Ana
Ana radi u Ministarstvu magije, u Odseku za magijsko obrazovanje, i trenutno predaje Čini na Hogvortsu. Honorarno piše za Dnevni prorok, i u svojim tekstovima obrađuje teme iz oblasti obrazovanja novih generacija veštica i čarobnjaka. Obožava da uči i istražuje svet magije, kao i da podučava i inspiriše svoje učenike da više uče i rade na sebi. U slobodno vreme voli da eksperimentiše sa magijom i izmišlja nove čini.

    You may also like

    Leave a reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *