Novosti

Dž. K. Rouling donirala 15 miliona funti za istraživanje bolesti multiple skleroze

Dž. K. Rouling je 2010. godine donirala 10 miliona funti za osnivanje neurološke klinike Anne Rowling,  u čast svoje majke koja je preminula usled komplikacija sa bolešću multiple skleroze. Misija klinike je da vrši dalja istraživanja na lečenju ove bolesti i da omogući terapiju bolesnicima koji boluju od ove bolesti.

Sada, Roulingova je donirala dodatnih 15.3 miliona funti kako bi dalje produžila istraživanje. Ona je izrazila zahvalnost za sve koji rade na klinici.

„Kada je osnovana, niko od nas nije mogao da predvidi neverovatan napredak koji je klinika donela na polju istraživanja bolesti multipre skleroze. Veoma sam ponosna što su oni koji rade na klinici uspeli da spoje istraživanje zajedno za praktičnim radom, jer brinu za ljude koji boluju od ove bolesti, bez obzira na fazu i vrstu. Iz prve ruke sam čula koliko je ta podrška važna“, dodala je Roulingova.

U izjavi za medije, iz klinike su poručili da će nova donacija omogućiti rad na novim projektima sa ciljem da se pronađu novi načini kako da se pacijentima koji boluju od multiple skleroze pomogne.

You may also like

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

More in Novosti